Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
1 juni 2019

Nieuwkomer LOGO gaat voor pure e-bike beleving

Nieuwkomer LOGO gaat voor pure e-bike beleving.

Een inspirerende, innovatieve en stijlvolle fiets om de bestaande e-bike beleving te veranderen en verbeteren. Vanuit dat uitgangspunt startte de Zwitserse designer Rolf Singenberger in november 2017 met LOGO e-bikes. Sinds kort zijn de eerste twee modellen van het Nederlandse-Zwitserse merk beschikbaar op de Nederlandse markt.Rolf Singenberger: “Ik ben met het ontwerpen van LOGO precies de andere kant op gegaan.”

De e-bikes van LOGO kenmerken zich door een strak en sportief uiterlijk. Het Zwitserse design komt van de hand van Singenberger, die in een recent verleden Chief Engineer was bij de wielerploeg van BMC. “Bij het ontwerpen en maken van deze fiets hebben we altijd als doel gehad om de bestaande e-bike beleving te verbeteren.” aldus Singenberger. “In de ontwerpen van elektrische fietsen is een soort race gaande naar grotere accucapaciteit en zwaardere motoren, waardoor ook de fietsen zwaarder worden. 25 kg is al geen uitzondering meer. Ik ben met LOGO ongeveer de andere kant op gegaan, met lichtere motoren, een iets kleinere accucapaciteit maar wel veel lichtere fietsen van circa 18 kg. Ook zonder ondersteuning rijden die nog als een high-end fiets.”
Singenberger geeft aan dat hij met LOGO meer in de lijn zit van elektrische racefietsen, die momenteel ook de markt betreden. “Bij die fietsen ondersteunt de motor wanneer het nodig is. Wij zijn ervan overtuigd dat dit manier wordt waarop je vooral voor jongeren aantrekkelijk moet zijn als e-bike merk.”

Fs10

BELEVINGS APP | Singenberger’s uitgangspunt heeft geleid tot twee e-bikes met een karakteristiek en clean design van sterke, solide, maar zeer lichte materialen. De XD02 is als urban e-bike speciaal bedoeld voor gebruik in het drukke stadsverkeer. Het Ebikemotion aandrijfsysteem beschikt over een achternaafmotor en een geïntegreerde 36V accu met een oplaadtijd van 3 uur, waarmee je tot maximaal 75 kilometer vooruit kunt. “Twee versnellingen en een gewicht dat zo’n 30% lichter is dan de standaard in deze klasse zorgen ervoor dat de XD02 zich eenvoudig en soepel laat manoeuvreren in alle omstandigheden,” aldus Singenberger.
De LOGO FS10 is een sportievere e-bike voor de fietsers die houden van een uitdaging en avontuur. Met 10 versnellingen en een geïntegreerd Fazua aandrijfsysteem, zijn ook heuvelachtige omgevingen en onverharde wegen voor deze e-bike geen probleem.
“Beide modellen zijn voorzien van Bluetooth en zijn dus makkelijk te koppelen aan de LOGO app voor smartphones. Deze app maakt alle fietsprestaties live inzichtelijk en kan door aansluiting op het stuur als fietsnavigatie worden gebruik,” licht Singenberger toe. “De app is een echte aanrader als je het maximale uit jouw fietsbeleving en -prestatie wil halen. De XD02 en de FS10 zijn beiden leverbaar in de maten S, M en L.”

SELECTIEF DEALERNETWERK | Nu de fietsen, die in Duitsland worden geassembleerd, op voorraad beschikbaar zijn, zijn de twee modellen ook al bij een aantal Nederlandse dealers verkrijgbaar. Dankzij de samenwerking met de Duitse producent, zijn de levertijden heel kort. Met de levertijd van een week staan de bestelde fietsen bij de Nederlandse dealer. Singenberger, die in zijn werkzaamheden wordt ondersteund door Bike Business Consultant Rob Beset, zegt daarover het volgende: “We zijn momenteel met meerdere speciaalzaken in gesprek. Daarbij vinden we het belangrijk om mee te denken in de behoeftes van de fietsenzaak. Zo hoeven dealers behalve de showroommodellen geen voorraad te houden en zorgen wij dat het logistieke deel zorgeloos verloopt. Zodra een fiets wordt verkocht, regelen wij de volledige logistieke afhandeling.”
De populariteit van deze e-bikes blijkt wel uit het snelgroeiende netwerk van fietsenzaken waar de LOGO modellen verkrijgbaar zijn. Eerder dit jaar kreeg LOGO e-bikes al stevig voet aan de grond in Duitsland en Frankrijk. Inmiddels zijn de XD02 en FS10 onder andere verkrijgbaar bij verschillende vestigingen van E-Bike Masters en sinds kort ook bij Juijn Fietsbeleving.

De LOGO FS10 en XD02

Logo fs10 xd02