Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
10 april 2021

Kinderfietsenplan

Geachte relatie,
We mogen met trots mededelen dat wij ons hebben aangesloten bij het initiatief van de ANWB - het kinderfietsenplan. Wij nemen vanaf nu fietsen aan voor het ANWB die vervolgens opgeknapt worden en aan een kind gegeven wordt die het goed kan gebruiken.

ANWB aan het woord:
Doneer je fiets!
In duizenden Nederlandse schuurtjes staan ongebruikte fietsen die kinderen voor wie een fiets niet vanzelfsprekend is, goed kunnen gebruiken. Heb jij één of misschien zelfs wel meerdere fietsen over? En zijn deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer ze dan en help een kind meters maken.

De fietsen die worden gedoneerd, knappen we samen met vrijwilligers op of demonteren we zodat we de onderdelen kunnen hergebruiken. Op deze manier krijgt je fiets een tweede leven. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden voor een veilige fiets.

Wat zoeken we?

Wij zijn op zoek naar jongens- en meisjesfietsen in redelijke tot goede staat, voor kinderen van 8 tot -18 jaar. Oftewel, fietsen met 24, 26 of 28 inch wielmaat. Wij hebben ervoor gekozen om fietsen voor kinderen vanaf 8 jaar in te zamelen, omdat dat vaak de leeftijd is waarop kinderen wat meer zelfstandig in het verkeer gaan bewegen en hun wereld groter gaat worden. Daarnaast hebben kinderen die de overstap naar de middelbare school maken onze speciale aandacht. Immers, hoe fijn is het dat je naar de school van je keuze kunt, in plaats van te moeten kiezen voor een school bij je in de buurt. Met een fiets kun je die kilometers wel aan!

Lees hier meer
Please enable javascript to use this contact form.
Verzenden