Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.
23 oktober 2019

E Bike van de Zaak

De voordelen VAN fietsende werknemers

Adaptive box

Als uw werknemers vaker fietsen heeft dat ook voor u tal van voordelen. Dit zijn de voornaamste:

 • Vitaliteit
 • Duurzaamheid
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Kostenbesparing, voor zowel u als uw werknemers!


 • In tegenstelling tot de voormalige fietsregeling is de nieuwe fiets van de zaak voor elke doelgroep interessant. Want heeft uw werknemer een leaseauto? Dan past een leasefiets daar gewoon naast. Een OV-kaart van de baas? Ook dan is de leasefiets ideaal om van en naar het station te fietsen.

  Voordelen van fietsleasing voor werkgevers

  Vitaliteit: fiets je fit en energiekWie regelmatig fietst, is fit, energiek, efficiënt en ook nog eens gemiddeld 1-2 dagen minder vaak ziek per jaar. En een zieke medewerker kost al gauw zo’n €300 per dag. Tel uit je winst. Een leasefiets of e-bike van de zaak passen daarmee uitstekend bij een bedrijf dat een goede werksfeer en gezond ondernemen – in de breedste zin van het woord - voorstaat.

  Alle medewerkers profiteren van de bedrijfsfiets
  Iedereen in de organisatie een leaseauto gunnen, dat gaat helaas niet. Maar iedereen aan de leasefiets, behoort wél tot de mogelijkheden. Een goede e-bike kost nog geen €75 per maand en u bepaalt zelf of u meebetaalt of de leasefiets alleen beschikbaar stelt. Zelfs zonder uw bijdrage loopt het voordeel voor uw werknemers al op tot 40%.

  Goede secundaire arbeidsvoorwaarde
  Een bedrijf dat in de huidige krappe arbeidsmarkt nét dat beetje extra weet te bieden wint! Een fiets van de zaak faciliteren of geheel op uw kosten, dat gaat snel rond. Bovendien kan de fiets van de zaak prima bestaan naast de leaseauto en de OV-kaart. U biedt niet óf-óf aan, maar én-én. Zo wisselen uw werknemers de auto en het openbaar vervoer af met de fiets.

  Duurzaamheid
  Een fiets is ruim 30x zo schoon als de auto. Het is dé sleutel naar een groener (mobiliteits)beleid. Dat is voor u als werkgever belangrijk, maar ook werknemers kiezen vaker voor een bedrijf dat oog heeft voor z’n omgeving. En wedden dat uw klanten ook snel zien dat u duurzaam denkt? De fiets werkt zo als positief visitekaartje voor uw onderneming.

  Verlaging van sociale lasten
  Uw werknemers een fiets van de zaak beschikbaar stellen, hoeft u niets te kosten. Sterker nog, het levert u geld op. Het maandelijkse leasebedrag kan namelijk worden ingehouden op het brutoloon van de werknemer en zo bespaart u gemiddeld 17% aan sociale lasten. Bij een fiets van €2.800 komt dit neer op een besparing tot wel €500 per fiets verspreid over 36 maanden. Let wel, deze besparing geldt tot een maximum premieloon van €55.927

  Besparing op kosten
  De kosten voor het leasen van een e-bike of een gewone fiets zijn veel lager dan die voor een leaseauto. Dat klinkt vanzelfsprekend. Wat echter vaak wordt onderschat, zijn de tank- en parkeerkosten. Een parkeerplaats kost een bedrijf jaarlijks al snel €1.200, al ben je voor een plekje in een ondergrondse garage soms wel €15.000 kwijt. Op één parkeerplek passen acht fietsen, dus dat gaat hard.

  de voordelen VOOR fietsende werknemers

  Adaptive kid

  Het leasen van een e-bike en fiets, de voordelen:Vanaf 1 januari 2020 krijgt de bekende leaseauto gezelschap van de leasefiets. En zo’n fiets van de zaak rijd je al tegen 7% bijtelling.

  In tegenstelling tot de oude fietsregeling, is de fiets van de zaak in z’n nieuwe jasje voor elke doelgroep interessant. Want ook al rijd je een leaseauto, een leasefiets past daar prima bij. OV-kaart van de baas? Ook dan is de fiets van de zaak een uitkomst. Bijvoorbeeld om naar het station te fietsen.

  Bruto-netto voordeel

  Fiscale voordelen van fietsleasing
  De belangrijkste fiscale voordelen van fietslease op een rijtje
  • Afhankelijk van je belastingschaal loopt je voordeel op tot 40% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. En in plaats van in één keer het gehele bedrag overmaken, kun je de fiets maandelijks betalen.
  • Net als bij een leaseauto betaal je voor je leasefiets bijtelling. En die is met 7% op jaarbasis laag. Per maand komt dat neer op 0,59% Voor een gloednieuwe fiets van €2.500 ben je dus maar een paar euro per maand kwijt.
  • De leasekosten én het service- en verzekeringspakket worden verrekend met je brutoloon. Daardoor daalt je brutoloon waarover je belasting verschuldigd bent. Zo ben je minder kwijt aan belastingen en sociale bijdragen.

  Voordelen leasefiets Leasebedrag en overname van de fiets
  • De fiets van je dromen is nu wel heel dichtbij, want met een leasefiets ben je elke maand alleen een bescheiden vast maandtarief kwijt. En neemt je baas het volledige leasebedrag op zich? Dan betaal je alleen de 7% bijtelling. Afhankelijk van je salaris en kostprijs van je fiets is dat slechts een paar euro per maand.
  • Nog meer voordeel behalen? Neem dan na afloop van het contract je fiets over voor circa 15% van de nieuwwaarde. Zo bespaar je tot wel 40% ten opzichte van eigen aanschaf.


  Kies je fiets van de zaak uit bij de lokale dealer
  • Bij onze lease partners van E Bike Masters kun je elke fiets uitkiezen vanaf €499. Dat mag een stevige E stadsfiets of snelle elektrische fiets zijn, maar net zo makkelijk kies je voor een mountainbike of een e-bakfiets. En wel zo fijn; je bent niet gebonden aan één merk.

  Inclusief onderhoud en verzekering

  SpelregelsJe leasefiets moet áltijd verzekerd zijn tegen schade en diefstal
  • Wij bieden u vanzelfsprekend een uitgebreid dienstenaanbod aan tegen scherpe tarieven. Zo kies je uit drie verschillende service- en onderhoudspakketten met elk hun eigen prijs en dekking.
  • Goed om te weten: de kosten van het door jouw gekozen pakket vallen gewoon binnen de totale leaseprijs. Wel zo overzichtelijk en zo profiteer je nog meer van de voordelen van leasen.


  Zullen we samen eens rekenen wat u E Bike van de zaak kost?

  Rekenvoorbeeld u besteld een

  • Klever B Comfort masters edition t.w.v. € 3905,-
  • Stel u verdient € 2800,-
  • uw werkgever bespaard een parkeer abbonnement van € 45,- en draagt deze bij.


  Oude nettoloon: € 2.187,35
  Nieuwe nettoloon: € 2.135,92

  Maandelijkse kosten: € 51,43
  Incl. Premiun service en all risk verzekering.